11 May 2009

Hari yang meletihkan... ;(

Huhuhu... arini merupakan hr yg sgt meletihkan.. letih semlm still tak ilang lg.. ermm.. actually my mothr n father in law dtg kl this week.. then cam biase la.. kami wat gathering adik-bradik kat cni.. memandangkan 6 dr 7 adik-beradik hubbyku duduk kat area kl nie, so mmg selalu la juge kami gather2.. hihi..

1st activity pg smlm we all gi umah abg di then dia ajk we all gi tgk umah kat area denai alam.. so me, hubby abg di n abh gi la tgk2 umah kat sane.. mmg cantik2 rumah kat ctu.. hrga pun boleh thn la juge.. around 300k-600k..siap gi tgk site n plan umah sume.. ermm.. mmg menarik.. tp umah yg caye n hubby berkenan tu dh abis.. ade yg lain tp hrganye around 400k n double frontage.. means dapur kat depan..tak cun la....huhu.. yg 300k tu single frontage.. means cam biase la.. living room kat dpn n dpur kat blkng..maybe ade lg tp kene tunggu klau2 ade org yg nak cancel their reservation.. so we just wait n see la.. klau ade rezeki bleh la beli umah area tu.. ;)

ermmm....memandangkan we all br je kawen n adik-bradik pun tak pernah dtg umah we all lg, so we decided to invite they all sume mkn kat umah.. so cam biase la.. msk2 then mkn n sembang2.. pastu we all gi umah abg di blk.. plan nye nak wat bbq kat sane.. so caye n my hubby ditugaskan utk beli peralatan n bhn2 utk wat bbq tu.. mlm tu bkr2 aym, sausage, n mkn mihun goreng.. best sampai terlupe nak amik gmbr.. hehehe.. kameranye ade duk elok je dlm beg.. huhuhuhu...

pastu blk umah trus mandi n tido.. keletihan... owh.. lupe lak.. my mother in law ikut we all blk umah.. tido kat cni.. ermm.. pg td duk sembang ngan dia.. mcm2 isu kuar.. hihi.. biase la.. sblm ni tak berpeluang nak cite pnjang2.. sbb blk kg pun kejap2 jer.. till kul 10.30am duk sembang.. pastu abg di n abh dtg amik ma kua gi tempat berurut.. caye plak br stat kemas umah blk.. kat kul 2 br ciap mengemas.. tu pun kain blom lipat lg nie.. nak rehat jap.. huhu.. keletihan..

tp td sempat call umi.. sembang ngan umi dkt 30min gak.. hihi.. rindu kat umi.. smlm punye la terkocoh2 sampai tertinggal hp kat umah pastu nak call umi wish selamat hari ibu pun tak sempat.. mlm blk dh lewat nk call sure umi dh tido.. camni la bile dah ade rumahtangga sendiri kan.. ;p terkocoh-kocoh dibuatnye.. lom biase lg kot.. ni pun blum kije lagi.. so ade la masa lg.. pasni klau dh stat ngajar.. tak tau la camne... kene ade pembantu la agaknye.. ;p

2 comments:

Suehaida said...

alahai..cian dia ek..penat..biasa la akak..dah kawin..eceh..mcmla su dah kawin!hahha..tapi su ni ngntuk ni..semalam penat berjalan ngan tunang je..tapi stil tak puas..dan kami chating sampai 3pg!haha..so tak cukup tido ni..hehe..

psst..dah tukar jadi orang shah alam la ni ek?bila nak datang upm nak amik hadiah dari iwan ni..=p

ekin said...

hehehe.. ye!! caye dh jd org shah alam.. ekekeke... akk nk gi upm tp tunggu kete abg kimi leh gerak dulu ;p pape akk gtau ekkk...

Post a Comment