19 November 2009

Nak pegi ke tak????

Adoi.. pening pale memikirkan.. smlm lepas attend meeting with my supervisor, then discuss pasal conference dekat Kuching.. mmg plan nak gi.. paper pun dh hntr.. accepted by the committee dekat UNIMAS.. tp tup tup, GSM plak xcover utk gi sane.. ALASAN yg dorg bg.. sbb caye lom defence my proposal lg.. ermm.. nak wat camne.. kene terima la kan..

Tp my supervisor encourage us to go.. sambil bercuti katenye.. hehe.. mmg best bile pikir.. bile lagi nak merase gi Kuching kan.. ni la peluang yg ade.. tp bile pikir punye pikir.. mmg susah juge nak buat keputusan..

1st: Kos nak gi sane
Sbb smlm try survey harga tiket flight.. almost rm420 untuk gi blk.. lom masuk hotel lg.. pastu try search flight n hotel together.. klau duk kat Tune Hotel kat kuching tu termasuk flight tiket dlm RM445 untuk 3D/2N.. ermm.. mcm dah reasonable.. tp pikir plak fees utk conference.. RM400 students price.. include bfast n lunch.. means mlm kene mkn sendirik.. ermm.. means klau total up mmg kene ade dlm tgn RM1500.. br selesa.. ye la kan.. dh sampai sane mesti nak jln2 n nak beli brg juge.. ermmm.... pikir lagi... ;(

2nd: Kesihatan
Another things that i need to consider.. waktu tu caye nak nak masuk 7 bln preggy.. safe ke utk caye travel?? naik flight.. pastu waktu tu maybe my tummy pun dah makin menonjol.. nak jln pun letih.. coz skang ni pun jln lame sket dah terase kaki lenguh, bdn pun sakit2.. so kemungkinan besar plan utk berjln2 kat Kuching mesti tak jd.. at last caye dpt bygkan lepas abis conference, caye duk melepak dlm otel aje.. kan rugi tu.. ermmm.. pikir lagi.... ;(

3rd: Kewangan lg..
ermm.. duit lg jd issue.. sbb klau gi sane buget dlm rm1500 mesti abis.. and bln 3 next year nak gune duit utk smbut my baby.. mesti byk kene spent.. utk persiapan, medical, n so on.. so perlukah caye pergi?? ermmm.... pikir lagi... :(

So.. skang nie lom buat decision lg.. tp mcm 70% tak pegi n another 30% nak pegi..

Pape pun i need to prepare the presentation slide for the conference.. bcoz my supervisor kate klau caye tak gi, dia tlg presentkan my paper during the conference.. ermm.. tq Dr. ;)

4 comments:

S u H a I d A said...

su kata tak payah pegi..hehe

nor_a said...

salam ekin..hehehe..kak nora nie..tak yah g la.lagi pun 7 month preggy dah tak leh naik flight.must show ur health certificate from Dr when u want to fly..

EKIN said...

su: tu la.. akk pun mcm berat hati je nak gi..
kak nora: hai kak nora.. hehe... ermm.. 7 months dah kene tunjuk medical cert. ekk?? so mmg kompem la.. 100% tak yah gi.. hihi

nor_a said...

aah...dah kena tunjuk masa nak check in..sbb meka taknak if dah 7 bulan dan ke atas, potensi tuk bersalin tinggi.kang meka kena support g sorang seumur hidup naik kapal tebang free...hehehe..baby tu jer la..mama baby kena bayar gak...hihihihi

Post a Comment