26 November 2010

Pening... ;(

Ermmm.... smlm tak berani nak bgtau hubs pasal kene byr conference tu..
Tak tau nak stat camne... ;(
Risau la... pening pale dibuatnye...
Klau la caye ni org kaya.... mesti senang2 aje kuar duit rm750 tu kan..

Ni dah la tak kije.. elaun study yg dpt tu pun cukup2 aje utk menampung kehidupan skang nie..plak tu, kpt dh tak bg elaun dh.. sbb extend punye pasal... huhuhuhu... just harapkan elaun dr uitm aje skang nie...Ermmm..... camne nie... RISAU... (T_T)

Lgpun raye br ni mmg byk bis duit... preparation utk wedding kakak ipar tu mcm byk juge menelan belanja... mcm we all plak nak kawen.. huhuhu.. beli kain utk buat baju, tempah lg, tudung lg... mmm... mmg byk la.... tp ye la.. nak happy2 kan..
tak sangka plak tetibe nak kene byr conference yg mahal nie.. if not rasenye leh handle lagi...

Satu je cara skang nie... :( terpaksa kuarkan simpanan ASB la nmpknye...
Hope hubs tak kisah la.. insyaAllah, awal thn depan dpt bonus.. leh la cover blk duit utk conference nie.. harap bonus ASB thn ni tinggi la... (T_T) nangis lg... uwaaaaaaaaaaa...

5 comments:

Suhaida said...

akak tak bgtau lagi ye??em..sekarang tak dapat elaun kpt??kesian akk..mmg sakit la kan??su dah tak dapat elaun grant pun sakit ni..so..mmg dah kuar duit ASB dah sikit2...T-T

em..takpela akk..kt simpan sbb utk kecemasan..ni kira urgent la ni..bukan suka2 nak shopping ke apa..mmg terasa sedih la kan..tp nak wat camne..kawin kak eja byk abis duit ye??su balik johor pun skt abis duit..kononya minggu depan nak balik johor lagi..huhu..su cakp ngn abg..kt dah tak de duit kan??tak tau lagi nak pegi ke tak..balik pun sbb orang kawin..huhu

pstt..akak extent cuba clarify btul2..kpt akan byr lagi tak utk mana2 conference??tak bayar..nangis jugak

EKIN said...

akk br bgtau kelmarin su.. ermm... abg kimi ok aje bile akk bgtau.. dia kate duit claim dia ade utk cover.. ermmm.... cian kat dia.. kene abiskan duit dia utk akk.. ;(

tp ye la.. nk buat camne kan.. study ni camni la.. ni blom masuk phase collect data.. nnti sure lg byk nak gune..

ermm.. akk dh tanye member akk kije kat kpt bhgn biasiswa.. dia kate still cover lg klau akk nk gi conference mane2.. tp dia pun xleh nak sure bape RM.. klau dulu RM3k.. sbb dh extent kan.. ermm...

sedih.. takde mood nak present utk conference nie.. slide pun akk lom buat lg.. uwaaaaaaa.. tension!!!!!!!!!!

Suhaida said...

ye akk..camtu la..nak wat camne..mcmtu la study ni kan..em..mmg sgt2 banyak pakai duit..eh...sekarang nia pagi akk anta orang jaga tak??

takpela..at least diornag cover juga..dun worry k..

jangan la sedih..buat pelan2 ek..akk jngn tak de mood..bebayar mahal plak tu nak present ni..buat samppai puas ati ye..chaiyok akk!

EKIN said...

nia akk jaga sendiri lg su.. tak sampai hati la nak hntr nursery tu.. 3org nak jaga sampai 20org baby.. klau masuk nia 21 org.. huih.. mcm tak percaya plak akk.. akk nak survey tmpt lain plak.. tp lom dpt lg.. ;(

ermm.. ni tgh mencari mood nak present.. smlm br dpt schedule.. akk kene present 2nd day.. kul 2-4pm and akk last person.. huhu.. tak tau la camne nnti.. hope sume ok la.. takut kene hentam je.. hukhuk.. ;(

Suhaida said...

o..last person best la..biasanya...last tak teruk sangat dah..kecuali topik menarik..tp berdasarkan pengalaman..cewah..=p part2 penting cam intro..metod tu kena la prepare..yg lain goreng je..hehe

Post a Comment