18 April 2011

17/04/2011

Owh!! sepatutnye caye update blog smlm..
Tp tak sempat.. Caye duk me"nyettelkan" refferences write up caye seharian smlm..
Tp sbnrnye lom settle2 lg.. huhu.. lame juge amik masa ye.. huuh.. pening pale..

So lewat sehari la update..
Happy birthday su!!! hihi...
Semoga pnjg umur & murah rezeki & sihat selalu... hihi..

Tomeynye perut su.. dh bulat.. hihi.. ;p
(su!! jgn mrh ye akk upload gmbr ni..;p)

Actually smlm juge Nia dah cukup 1thn 2bln!! owh cepatnye masa berlalu...
Mcm2 gelagat, mcm2 ragam, mcm2 aksi, mcm2 lg la yg nia pndai skang..
Smpaikan kdg2 mama nye xde masa utk update psl nia each month.. ;p


Ermm.. nia still full BF lg.. Alhamdulillah..
Walaupun kdg2 caye dah hmpir putus asa utk bf kan nia, tp alhamdulillah...
Nmpknye sehingga skang ni, rezeki nia still ade..
Semangat caye pun semakin kuat utk bf kan nia till nia 2 years..
InsyaAllah.. :)


Habit nia skang, klau time bf, dia suke pgg lengan caye... dulu main ibu jari caye.. skang main lengan plak.. pastu klau bf sambil baring, dia gi main belly button mama dia!! ;p ish.. nia..nia..
kdg2 kene sound juge, especially bile kuku dia pnjg.. sbb dia korek dlm2 mama punye pusat!!
hahahaha... klau time tido plak.. selalu sgt tido atas perut mama.. dia tido mengereng n letak telinga/kepala dia atas perut mama... entah2 dia suke dgr bunyi cacing dlm perut mama kot!! haha.. pastu leh tido nyenyak.. hihi.. mcm2!!


At the same time.. nia dah boleh berlari-lari anak!! hehe..
sbnrnye 3 days before birthday dia lg dia dah leh jln..
Tp skang nie, makin laju la langkhnye..
Siap leh main kejar2 lg.. hihi.. and most of the time mama&papa dia la yg kene kejar dia kan.. hikhik.. pastu dh pndai acah2!! dia dtg dkt kite, bile kite hulur tgn kt dia, dia lari terkedek2!! haha.. nia..nia..mcm2 la awak ni!!;p


Pastu dah pndai amik brg yg kite mintak.. if suh dia amik remote tv/astro, dia dh leh amik..
Klau suh nia amik Tazzi, Hypo, Bear2.. semua nia dah leh amik ikut nama masing2..hikhik..
Dah pndai merajuk juge... klau kite amik brg dr tgn dia, sure dia trus duduk, tendang2 kaki.. haha.. aksi paling comey!! tp lepas tu trus dia leh bgn n main blk.. haha.. cpt beralih arah!! so xyah susah2 pujuk.. kihkih...

Dah pndai ckp "nak", "bak", "amik", "mama", "papa".. pastu yg lain bhs jerman.. hihi..
Dah pandai amik buku, pastu mulut dia duk berckp bhs jerman..
Kononnye membaca la tu... hihi.. nyo nye nyo nye.. mcm2 bunyik la kuar bile dia pgg buku..
hihi.. tgk tv pun mulut bising juge.. siap jari duk tunjuk2 kt cartoon yg dia duk tgk tu.. hihi..
pastu amik tepon, letak kat telinga pun ckp camtu juge.. bising la mulut dia.. hihi..


Pastu ape lg ek yg anak mama leh buat???
Ermmmmmmmmm.... owh.. dah pndai minum gune cwn n gune straw.. ;)
tp nia skang mcm xde selera mkn.. mcm2 mama try..
tp nia jrg sgt mkn byk.. nia mkn 3-4 suap pastu xnak dh..
tp i'll make sure akan kerap suap dia mkn..
at least mkn sket2 tp byk kali kan.. hihi.. nia ni diet ikut mama juge kot!!!
hahahaha... ;p


Tp kan... yg paling susah skali.......
Nia xnak dgn org lain!!! susah sungguh..
Nia akan menangis sekuat-kuatnye klau org yg xbiase dia tgk, dukung dia..
huhuhu... agak2 bila la nia leh biase dgn org ye???
nak buat camne kan.. 24hrs tgk muka mama dia je.. pastu mlm leh tgk muka papa dia.. itu je la muka yg nia tgk tiap2 hari.. hihi..
Xpela.. mama hrp bile nia makin besar, nia dh tak takut dgn org ye.. ;p

4 comments:

Suhaida said...

hahahaa!!akk!!gelak besar su akk letak gambar ni!!!!!!!haha..malu2..kiki..

nia 17 jugak!!yeay!!came ngn mummy su!!nia dah besar..best kak ekin dapat tgk perkembangan nia walau nia tak nak kat orang..hehe..takpela..nnti anta nia g school bila dah 2 tahun lebih..eh ada ke school utk 2thun??hehe...nnti mama dah kena keje..camne..??kuikui..

atau kak ekin..apa kata nia dapatkan adik..blh dia renggang sikit kot..sbb nia dah jd kakak!!haha..

Amiizaa2001 said...

comelnyaa niaaaa.....kejap dah besar:)

PS: hhpppy birthdy kat sue juga:)

EKIN said...

kihkihkih... comey kan gmbr su.. ;p
hehe.. mmg best dpt tgk nia membesar dpn mata.. tp mmg kene byk2 bersabar lyn kerenah baby nie.. hihihi.. kecik dulu senang nak jaga.. dh besa ni mcm2.. hihihi.. ;p

hahahaha.. klau nia ade adik, sah akk tak dpt habiskan study akk.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Suhaida said...

hahaha..tak comel!!gedik!!=S hehe..mcmanala su nanti kan??=p

oh!ok2..abiskan study dulu k..nnti abis je kasi adik kat nia..kiki

amiizaa- time kasih!hehe

Post a Comment