03 May 2011

BESTA.. hehehe...

Owh.. dh lame sbnrnye caye teringin utk memiliki BESTA..
Dulu selalu tgk su gune.. mmg su selalu bwk ke mana-mana..
Pastu caye trus berangan2 utk beli BESTA ni..
Tp tak tau la kenape... hajat tu tak kesampaian..
Hinggalah ari ahad lepas..hihihi..

Caye gi pesta buku kt pwtc.. cadangnye nak cari buku pasal halal pastu nak cr buku2 keras utk nia... tp cari2 punye cari tak jumpe pun.. buku utk nia pun takde yg menarik perhatian.. bukannye ape, sbb ari ahad tu org sgt ramai kt pwtc tu.. sbb hari last kan.. pastu bile dh crowded sgt jd malas plak nak cari.. huhuhu..

Tetibe bile lalu kt booth BESTA...
Caye: dh lame by teringin nk beli kamus BESTA ni.. tp tak beli2 pun.. (dgn nada kesian ;p)
Hubby: aling nak ke?? takpe la.. jom la kite tanye dulu..
Caye: ok..

Lepas dh tanye2 kt sales girl tu (nama dia Ayu-dlu study kt UUM).. hihi sempat berkenalan..;p
Ade 4 model yg dorg jual.. Tp caye tak ingt plak nama model2 tu.. harga range dr RM400++ smpai la RM1200++.. Pastu si ayu ni explain la kelebihan & kekurangan setiap model2 nie.. and of course la dia suggest model yg latest- MD856 sbb dpt 5 hadiah percuma, Kamus BESTA MD-221, kad memori versi Arab, kad memori pelajar (UPSR, PMR, SPM), beg BESTA dan juga hadiah misteri (screen protector). Memang berbaloi la kan.. ;p
Pastu si Ayu ni tinggalkan kiteorg kejap spy kiteorg leh discuss..hihihi..

Hubby: aling nak yg mane??
Caye: beli yg murah pun takpe kot ling.. by tak kisah...
Hubby: alaa.. dh alang2 nak beli, baik beli yg latest trus kan..
Caye: mahal sgt la plak..
Hubby: xpela.. dear belikan.. aling gune yg MD-221 tu, dear gune yg MD-856.. hahaha..
Caye: iyela... (buat muka kesian lg.. haha..)
Hubby: takde la.. aling yg nak gune kan..
Caye: hehe.. iye la.. nak stat write up mmg nak gune.. nnti dh stat ngajar lg la bergune..
Hubby: ok la.. amik la yg latest nie..
Caye: tq cayang.. hihihi

So, dptla caye ape yg caye idamkan selama ini.. hihi..
Kamus ni mmg best la.. ade 18 jenis kamus kt dlm nie..
Pastu mcm2 la ade dlm kamus ni..
Yg paling best ia touch screen dan leh belajar bhs inggeris ;p
Ade e-book juge, leh gune utk record juge.. dll..
Lom bis explore lg.. hihihi...
I'll try to fully utilized this electronic dictionary.. ;)



4 comments:

Amiizaa2001 said...

menarikkkk:)

Suhaida said...

wah!!dah beli kamus BESTA!hehehe..su dulu beli simpan duit tu..cian caye tak de sape nak belikan..hehe..kamus ni kan ada byk2 function..tapi su guna bm-bi..bi-bm..je...hehe..yang lain tak tau nak guna..hehe

EKIN said...

k.mieja: mmg menarik!! hehe.. beli la juge.. bagus utk anak2 juge.. byk dorg leh bljr gune kamus nie..

su: aah su.. setakat nie akk pun gune kamus bm-bi, bi-bm je.. hihi.. tp e-book pun akk gune juge.. menarik sbb ade cartoon2, pastu leh gune mp3 juge, game juge.. ;p tp akk lom bis explore lg..hihihi..

Suhaida said...

wah..bagus2..selamat meng explore!=)

Post a Comment