24 May 2011

Nia 15months..

Mcm lame tak cite pasal bdak kecik nie..
Hihi.. nia..nia... sejak dh masuk 15 months nie..
Makin panjang akal dia.. hihi.. dh pndai merajuk..
Dah pndai tarik perhatian kite dgn guling2 kt lantai.. hehe..

At the same time, byk juge la perkataan yg nia leh ckp..
especially.. nak, bak, amik, nah, papa, mama, nak nak (smbil geleng kepala)..
hihi sbb maksudnye tak nak.. ;p pastu dh pndai bgtau yg dia poo poo.. setiap kali lepas poo poo dia sure dtg dekat pastu selak baju dia.. hihi.. klau tanye "nia poo poo ye?".. trus dia pgg tgn ajak gi toilet.. hihi.. pastu klau kite ckp i love u.. nnti dia pun nak ckp juge.. i loo u.. hehe.. bunyi sket2 je... yg best nye td bg nia makan pisang.. elok je pisang tu masuk mulut dia tetibe dia ckp "eemmm... cedaknye.." hahahaha... lawak la nia nie.. hihi..

Tp nia makin kurang makan.. sbb asyik nak main je..huhu..
Minum susu kuat.. kejap2 dia selaknye baju mama dia.. huhu.. sib baik kt umah.. klau kt luar ade merah muka mama nia buat camtu... Ermm.. tp Alhamdulillah sampai arini nia still full bf lg..
Caye mmg xstop mkn shaklee... aritu dh beli full set.. so till arini lom bis lagi..
Harap2 rezeki nia ade sampai umur nia 2 thn..
InsyaAllah...
Papepun.. mama cayang nia..
Mmmmuuuaaaahhh..

gigi kapak nia.. hihi.. dh la beso, jarang plak tu.. kihkih..;p

2 comments:

Suhaida said...

ala shomel2!!gelam nye ngan dia ni..nak cium2!!insyAllah..su doakan nia dapatla 2 tahun minum susu ibu yang lebih berkhasiat!!hehe..akak doakan su dapat buat perkara yang sama ngn baby su k!=)

so akk..nnti dah masuk keje..sape jaga nia??amik bibik tak??

EKIN said...

insyaAllah.. thanks su.. akk pun doa ade rezeki utk nia minum till dia 2 yrs.. hehe.. su pun same.. kuatkan semangat tau.. nak bg full bf nie, semangat kite kene kuat sgt2.. sbb bukan senang nak full bf nie.. penat pun ade tambah plak waktu mula2 tu.. kite pun lom dpt adapt lg kan.. tp insyaAllah.. lame2 su sure akan suke n happy sgt2 bile tgk anak membesar hanya dgn susu kite.. ;)

ermm.. akk tgh usahakan pasal bibik nie su.. candidate nye dah ade.. tgh nak uruskan pasport dia kt indon.. insyaAllah klau xde aral dlm bln 6 ni dpt la.. ;)

Post a Comment