29 June 2011

Alhamdulillah...

Lame rupenye caye tak update blog.. ermm... Byk prob perlu disettlekan sbnrnye.. Mcm2 caye pikir.. Masalah study, masalah posting, masalah baby, masalah kewangan dll.. huhuhu... semuanya perlu ditangani secepatnye spy caye tak perlu risau dan rase terganggu.. ;(

Masalah study caye mmg takkan kesudahan.. dr bln 4 caye dh submit full proposal tp smpai sekarang saya masih belum dpt date utk defence.. sedikit sebanyak buatkan sy kdg2 rase fed-up dgn study.. tp caye kene kuat.. sbb caye tak suke buat kije separuh jln & komitmen caye pd sponsor caye..

Masalah posting.. wpun caye dah berusaha utk menukar tmpt posting, tp nmpknye kali ni bukan rezeki caye lg.. caye terpaksa akur dgn keputusan mgmt.. tp pada masa yg sama caye tetap bersyukur sbb diberi pilihan utk memilih kltn sbagai option ke-2.. wpun jauh dgn hubby tp dkt dgn umi&abh.. ;)

Masalah baby.. Alhamdulillah.. lepas ni caye tak perlu risau lg.. Allah dah permudahkan kerja caye.. TQ ALLAH... dgn adenye pembantu, caye boleh rase lega.. sbb lps ni nia duk umah tok ayah & nenek, ade pembantu leh tlg wat kerja umah nenek & tgk2 kan nia... (^_^)

Masalah kewangan sbnrnye boleh diatasi dgn hidup bersederhana..tp hidup di kota sedikit sebnyk memberi impact pada caye & keluarga.. teringin hidup senang.. teringin berbelanja setiap hujung minggu, teringin mkn sedap2 yg semmgnya semua memerlukan sumber kewangan yg kukuh.. tambahan pulak bile dah ade baby.. expenses semakin meningkat.. ditambah pula komitmen (kereta besar, kereta kecik, rumah sewa, rumah sendiri, parents) semakin bertambah slps kawen.. ;(

Semua masalah ni tidak pernah buat caye rase terlalu tertekan.. Sbb caye percaya klau caye berusaha, pasti caye dpt atasi semua mslh nie... Disbbkan mslh2 ni juge caye diberikan kekuatan utk menjadi lebih baik dr hari smlm... Umur semakin meningkat dan caye perlu lakukan sesuatu sblm terlambat.. Peluang terbuka luas.. cuma caye perlu grab opportunity yg ade & berusaha utk memperbaiki diri..

Caye sedang berusaha ke arah itu.. InsyaAllah berkat doa & niat yg baik, caye percaya ALLAH sentiasa berada disisi caye & sentiasa mendgr rintihan caye.. Ya Allah, Kau telah memilih aku utk membuka hati ke arah itu, maka Kau bantulah aku, permudahkanlah semua urusan kehidupanku... Amin...

2 comments:

Suhaida said...

wah!!!wajah baru sudah blog ini...takpela akk..ada sinar di kemudian hari insyAllah...=)

EKIN said...

hehe.. mcm dh bosan plak tgk langsir lame..;p InsyaAllah.. su doakan akk ye.. ;)

Post a Comment