07 June 2011

Prepare for the worst...

The truth is... I have to prepare for the worst.. ;(
Actually, caye dah dipanggil untuk melapor diri kt UiTM...
And the worst case is i have to report at UiTM Kampus Kuala Pilah.. arghhhhhhhhh!!!
Apekah?? dan sejak saya tahu ttg itu, saya berusaha untuk menukar penempatan ni..
Selama 2 minggu sya berusaha.. berjumpe dgn org2 yg berkenaan...
Tp nmpknya... rezeki bukan milik saya kali ni.. saya percaya segala yg berlaku ini ade hikmahnya..
InsyaAllah...

Minggu lepas saya berjumpa lg dgn deputy dean FBM UiTM..Dia semmgnya menguruskan ttg TPM.. menceritakan segala masalah saya.. beserta surat dan lampiran sokongan..
Tp jwpnnya masih sama... there is a BIG NO.... waktu tu tuhan saja yg tahu perasaan sya..
Air mata dah bertakung.. sib baik tak menitis..

Lantas terpacul dr mulut saya "Dr. i think it's better if u send me to kb rather than k.pilah.. eventhough it is far, at least my parents can take care of my baby.. klau kt k.pilah, i dont have any idea whose gonna handle my baby..." and luckily he said "i'll try coz as far as i know, kb mmg perlukan lecturer".. and until now.. i'm still waiting...

Ya Allah, Kau permudahkan lah Ya Allah..
Walaupun saya terpaksa berjauhan dgn hubby, saya redha..
My husband pun agreed with this decision.. this is for our baby...
Nia can stay with tok ayah & nenek.. Klau ade rezeki nnti kakak(bibik) pun ade skali tlg jg nia kt umah nenek.. Klau caye kene berulang ke KL pun saya dah tak perlu risau..
Ya Allah, Kau mengetahui ape yg terbaik buatku Ya Allah..
Kau permudahkanlah segala urusanku Ya Allah..
Aminnn...........

4 comments:

Suhaida said...

huhu..takpe2 akk..ada hikmahnya tu..janagn risau ek..insyAllah nnti ada sinarnya..cewah..hehehe

mcmana akak??dah call tanya pasal ke kb tu tak??bibik dah sampai dah ek??lawa tak??hehe..

EKIN said...

tu la.. akk pun percaya, ade hikmahnye.. :)
akk dh call .. deputy dean tu byk kali tp xdpt.. last2 akk email.. esok tu trus dia reply.. dia kate nnti dia akan usahakan utk akk ke kb.. ermm.. harap2 boleh la..

bibik lawa?? hahaha.. lwk la su nie... lom smpai lg.. ade prob kt sane.. maybe lwt sket..

Suhaida said...

ok la tu akk..dia nak usahakan..hope dapatla..kalau ke kuala pilah susah la pulak..nak kena ulang alik..tak kan akak nak g sorang2 kot kan..huhu

haha..penting tu akk..karang lawa karang..kena jaga banyak benda plak..=p..o..lewat sikit la ek..ingat dah dapat dah..=p

EKIN said...

klau kene ke kuala pilah, akk mmg tak sanggup nak berulang su.. 115km jauh tu..dgn toll n minyak lebih rm60 sehari.. huhuhu.. tak sanggup den.. ;(

hahaha.. betui juge kan.. tp yg akk tau umur dia dh 30++.. tak tau la klau tetibe sampai cni muda remaja plak.. hahaha... biasela dorg ni umur pun leh tipu2.. huhuhu.. ermm... katenye hujung bln ni plak.. huhu.. entah la.. harap2 ade la rezeki untuk nia.. ;)

Post a Comment