13 December 2009

Blk umah ibu mertuaku.. hihi ;p

Semalam takde activity sgt.. pg kul 10am kuar gi pekan jelawat dgn umi n abh.. niatnye umi nak cari kain utk buat barut baby.. pastu nak cari tilam baby.. ended up beli satu set tilam baby, sekali dgn bantal, n sekali dgn sarung2nye and ade 3 bakul yg berbeza saiznye utk letak baju, perkakas mandian, n drypers.. sumenye 1 set same colour.. hihi.. tp tak dpt nak upload gmbr arini sbb lupe bwk blk cable camera.. kihkih.. ;p kain utk buat barut baby takde plak.. huhu.. kene cr kat tempat lain.. pastu sempat juge belikan su serunding daging.. hihi.. su dh pesan ;p nnti akk bg kat su ek.. ;)

Pastu petang plak lepas asar siap2 nak gi umah ma abh pasir mas.. skang ni tak berani nak drv sesorg.. so umi n abh teman sekali la.. hihi.. ye la kan.. rase mcm tak best la plak klau tak blk p.mas.. wpun hubby takde, takde masalahnye kite gi.. dah jd mcm mak ayh kite juge.. :) sampai2 aje seronok aje tgk air muka theyall sambut kepulangan menantunye.. hihihi... sembang2.. pastu ma hidang pengat pisang dgn pulut, karipap n buah2.. caye mkn aje la sume2.. selera tgh ade.. kihkih.. dah dkt maghrib br gerak blk.. ma siap bekalkan buah mempelam lemak, kwini, rambutan, delima, karipap, beras wangi... haaa.. bykkan.. mmg setiap kali blk mesti mcm2 dibekalkan..hiihiii...

Pastu dr p.mas tak terus blk umah.. singgah solat kat masjid muhammadi kt KB then singgah kedai kain HONYI.. hihi.. sbbnye umi nak cr kain barut baby yg tak jumpe pg td.. kat kedai HONYI nie sume ade.. so umi beli kain utk wat barut baby, kain barut caye, kain utk sarung tilam caye, n kain utk selimut baby.. haa... sume cukup lengkap.. kihkih.. umi kan minat menjahit.. so bile tgk yg ready made jual kat kedai tu tak same dgn ape yg dia nak buat.. sbb tu umi puas hati klau dpt buat sendiri.. dr anak2 kak long, anak2 kak aini pastu caye.. mmg umi akan buat sendiri.. CAYANG UMI.. tak sume org dpt ibu mcm umi.. ekin bertuah sgt..hihi ;)

Ok la.. puas dah membebel kt blog nie.. nnti ade cite sambung lg.. (^_^)

2 comments:

S u H a I d A said...

wah...bestnya kak ekin dah beli banyak barang baby...suka2..tak sabar nak sambut baby..hehe

bagusnya isteri abg kimi..ala..kak ekin mmg baik..semua orang sayang..hehe

EKIN said...

hehe.. sebenarnye akk takde la nak beli brg baby awal2 sgt su.. tp aritu waktu lepas urut dgn bidan tu, dia pesan dh leh beli brg2 baby.. sbb takut baby akk kuar awal.. sbb baby akk suke duk kat bwh.. play safe lg.. so akk dh kene stat beli brg2 baby.. ;p

hehe.. nnti mertua su pun syg kat su juge.. ;)

Post a Comment